Hjælp til unge med stofmisbrug - også under corona

Unge kan få hjælp til at komme ud af et stofmisbrug – også under corona

Forleden kom der igen stramninger og nye retningslinjer fra regeringen på grund af et kraftigt stigende antal smittede med coronavirus. Fra tidligere i corona-krisen ved vi, at mange unge og deres pårørende er ikke klar over, at det stadigvæk er muligt at komme i misbrugsbehandling. De tror fejlagtigt, at de kommunale tilbud og opholdssteder med døgnbehandling er lukket eller begrænset i deres tilbud. Men det er ikke tilfældet.

 

Få professionel hjælp at komme ud af stofmisbrug i tide
Konstitueret leder af Hjulsøgård UNG, Anders Jensen siger:

– Jeg er bekymret. Vi ved, at jo før man får professionel hjælp til et problematisk forbrug af euforiserende stoffer og rusmidler, jo bedre. Det gælder især for de helt unge fra 13 til 23 år, som Hjulsøgård UNG har i døgnbehandling. Udsatte unge har ikke ligefrem fået det nemmere under corona-tiden, hvor en del oplever forstærket angst, ensomhed og depression og derfor selvmedicinerer sig selv med alkohol og stoffer.

 

 

 

 

Vent ikke for længe
Han understreger, at det stadigvæk er muligt for de unge at komme i misbrugsbehandling og få hjælp til at kvitte stoffer og alkohol.

– Min frygt er, at vi kommer til at se mange flere unge med diagnoser og misbrugsproblemer efter krisen, også hos nogle af dem, som vi ikke havde forestillet os. Derfor er det ekstremt vigtigt at søge hjælp til at komme ud af misbruget af hash, alkohol, MDMA eller andre rusmidler i tide. Ring til din egen kommune eller ring til os, så hjælper vi dig videre. Jo længere tid, man er i et misbrug, jo sværere er det at komme ud af det.

Vil du vide mere om, hvordan vi hjælper unge med at komme ud af stofmisbrug og kriminalitet?

Ring eller skriv til Anders Jensen: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Direkte tlf.: 5148 6648

VIDSTE DU:
Hjulsøgård UNG drives af Hjulsøgård Døgnbehandlingsfond, der er en nonprofitorganisation med + 40 års erfaring med misbrugsbehandling til voksne og unge. 

 

Følg os på Facebook

Små og store ting fra vores hverdag. Se, hvad vi har gang i på Face. 

Hjulsøgård UNG er et socialpædagogisk opholdssted i Jylland | Frøstrupskovvej 81 | 6800 Varde | Tlf.: 7550 1313 | Kontakt | CVR nr. 27341098