Hverdag og skole

Ugeskemaet er fyldt ud. Dagene er booket op lige fra vækning 6.30, morgenmad og rengøring til aftenmødet kl. 21.00. Også i weekenderne. Det giver et intensivt og grundigt forløb.

 SKOLE PÅ STEDET

Vi har eget skoletilbud, som kører som en hjemmeundervisningsordning, med en dygtig og veluddannet lærer. Undervisningslokalet er indrettet i et lokale på gården, og undervisningen er lagt ind i ugeplanen tre hele dage om ugen. Mange af de unge har ikke gået i skole i længere tid og klarer sig dårligt fagligt og socialt. På UNGs skoletilbud fører vi eleverne op til folkeskolens afgangsprøve og hjælper dem med at få fyldt de huller, der forhindrer dem i at komme videre i uddannelsessystemet. Vi har desuden udslusningselever, som går på ungdomssuddannelser som f.eks. teknisk skole, gymnasiet og VUC. OBS: Fra sommerferien 2019 er vores velfungerende skoletilbud desværre lukket, da Folketingets Ombudsmand har redegjort for, at opholdssteder ikke må undervise efter en hjemmeundervisnings-ordning. Vi arbejder hårdt på en dispensation til at genoptage vores hjemmeundervisning. 

RIDNING

Hestestalden på stedet og den ugentlige ridetur i Blåbjerg Plantage er et godt supplement til behandlingen. De unge oplever, hvordan kontakten med de store dyr og dét at bevæge sig rundt i den vestjyske natur på hesteryg, giver ro og en ny form for nærvær. Vi rider på islandske heste - altid sammen med en erfaren instruktør.

SPORT

Vi er fysisk aktive. Mountainbike, volleyball, udendørs lege, svømmehal, holdsport og alle mulige andre former for bevægelse er en del af hverdagen. Det er godt for alle at få pulsen op, frigjort endorfiner og rørt musklerne. Det er med til at give en god stemning på stedet og en naturlig træthed, som fører til bedre søvn og øget fysisk og psykisk overskud.

Følg os på Facebook

Små og store ting fra vores hverdag. Se, hvad vi har gang i på Face. 

Hjulsøgård UNG er et socialpædagogisk opholdssted i Jylland | Frøstrupskovvej 81 | 6800 Varde | Tlf.: 7550 1313 | Kontakt | CVR nr. 27341098