JV skriver om UNG AKUT

Som opholdssted kan vi godt være omgivet at lidt mystik i lokalområdet. Vi er en mellemstor lokal arbejdsplads for en del af kommunens indbyggere. Vi har desuden med en gruppe unge at gøre, som overordnet set har et tvivlsomt image, og som bor tæt på de små, vestjyske landsbyer og områdets gårde. Derfor vil vi gerne fortælle omverdenen mere om, hvad vi står for, og hvem vores unge egentlig er.

Læs mere ...

Indslag i Tv-Syd om MDMA og unge

Unge og stoffer kan være en livsfarlig coctail. I dag er især MDMA lettilgængeligt, afhængighedsskabende og særdeles farligt for unge. Vejen fra nul til dyb afhængighed er rystende kort, og det er utroligt vigtigt, at unge med misbrugsproblemer får kvalificeret hjælp hurtigst muligt. Cecilie er en af de unge, hvor det gik helt galt - hun var tæt på at miste livet. Cecilie har været i behandling på UNG og har det i dag godt. Hun er ude af misbruget og på vej videre med sit liv.

📺 1.30 minut inde i udsendelsen fortæller Cecilie og jeg om MDMA-afhængighed.

Debat: Unge, følelser og psykiatriske diagnoser

På UNG oplever vi, hvordan unge i langvarig misbrugsbehandling forlader det psykiatriske system. De trapper stille og roligt ud af deres medicin for f.eks. ADHD og oplever færre og færre symptomer på den eller de psykiatriske diagnoser, de kommer her med. Hvordan?

Læs mere ...

Mobiltelefonen kan være farlig for en udsat ung

Det er på tide, at vi advarer de unge, deres forældre, fagpersoner, beslutningstagere og politikere om nettets mørkeste sider, skriver Karin Glad.
Dette debatinglæg har været bragt i Kristeligt Dagblad den 16. januar 2018. Det kan stadig findes på deres onlineudgave.

Læs mere ...

Tre (lyn-) hurtige til misbrugseksperten

Hvad gør man, hvis en ung måske er ude i et misbrug? Spørgsmålet får jeg ofte stillet af bekymrede forældre, der ringer til UNG for at få hjælp eller gode råd til, hvordan de skal håndtere, at deres teengager er ude i noget skidt. For nylig deltog jeg i et ekspertpanel i mediet Fremtidens Sundhed, der også var en del af Jyllands Postens papiravis i påsken 2018. Det er ikke meget, der kan klemmes ind på en ganske lille spalteplads, men noget af det vigtigste blev der plads til.

Læs mere ...

Hjulsøgård UNG | Frøstrupskovvej 81 | 6800 Varde | Tlf.: 7550 1313 | E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. | CVR nr. 27341098