Specialister i unge med omsorgssvigt

For nogle er det det komplet umuligt at være UNG. De har behov for specialiseret hjælp til at lære at leve et godt og ansvarligt voksenliv uden stoffer og vold. Derfor er vi her. UNG har 12 døgnpladser til 13-25-årige med omsorgssvigt, misbrugsproblemer og psykiatriske problemstillinger. Vi er et opholdssted med døgnbehandling af udsatte og sårbare unge - nogle kalder det et bosted eller en døgninstitution.

Uanset navnet, så bor de unge her. Det er deres hjem i kortere eller længere tid, mens de får professionel hjælp til at komme ud af deres misbrug af hash, amfetamin, MDMA, ecstasy, kokain eller andre euforiserende stoffer.

Samtidig arbejder vi med de øvrige problemer. Det er ofte svære omsorgssvigt, traumer, psykiatriske problemstillinger, familierelationer, almindelig dannelse, uddannelse og alt det, der følger med. Det er en stor mundfuld, men vi oplever meget mange rigtig gode resultater med indsatsen. For vores elever er det livsforandrende. 

Vores medarbejdere er veluddannede, og vi har mange års erfaring med målgruppen. Vi brænder for at hjælpe de unge. Det afspejler sig i stemningen, i husets atmosfære, i vores resultater. Vi holder til i en 800m2 stor vestjysk landejendom nær Varde. Vi er ret gode til at holde orden i vores omgivelser. Eleverne har egne værelser, og vi råder over en hel del udendørs- og indendørs aktiviteter, værksteder mm.

Struktureret hverdag med terapi

Behandlingen for misbrug og omsorgssvigt er gennemtestet og optimeret gennem mange år. Den består af en struktureret hverdag med intensiv gruppeterapi, personlige samtaler, skolegang, erhvervslinje og forskellige former for sport. Vigtigst af alt: vi har et dygtigt og dybt engageret personale. Vi vil i høj grad de unge. Det kan de godt mærke. Vores unge er mærket af en opvækst med massive omsorgssvigt, dårlig skolegang og afhængighed af stoffer som hash, kokain, ecstacy, heroin, MDMA, alkohol og meget andet. Vi behandler stofmisbruget og omsorgssvigt med gennemtestede metoder. 

Ja, det virker

- Virker det koncept, tænker du måske. - Det korte svar: JA. Det gør det!
Vi oplever resultaterne hver dag. Vi glæder os over, at vores unge bliver mere bevidste og tager ansvar for deres eget og andres ve og vel. De bliver dygtigere til at klare alle aspekter af livet og bliver for hver dag der går mere og mere klar til at rykke videre ud i samfundet.
UNG drives af Hjulsøgård Døgnbehandlingsfond, derfor er der ingen private økonomiske interesser indblandet.

Kontakt os

Følg os på Facebook

Små og store ting fra vores hverdag. Se, hvad vi har gang i på Face. 

Hjulsøgård UNG er et socialpædagogisk opholdssted i Jylland | Frøstrupskovvej 81 | 6800 Varde | Tlf.: 7550 1313 | Kontakt | CVR nr. 27341098