Akut anbringelse af unge og behandling

Akut misbrugsbehandling for unge

NÅR DET VIRKELIG BRÆNDER PÅ

UNG AKUT er en ny og fleksibel døgnindsats og fungerer som en akut anbringelse af unge med misbugsproblemer. Her er fem pladser til 13-23-årige med misbrugsproblemer, der har brug for hjælp her og nu gennem et fleksibelt forløb og en specialiseret, akut anbringelse (døgnbehandling) udenfor hjemmet. Vi skræddersyr forløb, der kan vare timer, dage, uger eller måneder (maks. 6 måneder). UNG AKUT får ro på den unges situation og udreder i forhold til problematikker og kompetencer. Vores anerkendende tilgang med fokus på familiesamarbejde ligner det, du muligvis kender fra UNG.

Indskrivning fra time til time


Vi har et værelse klar. Der er redt op, og der er en tandbørste i skabet. Når afstanden og situationen tillader det, tilbyder vi at hente den unge. Det betyder, at vi mange gange kan indskrive i løbet af en time. Måske er den unge allerede anbragt på et opholdssted eller i en familiepleje og har brug for hjælp hos os i en kortere periode for at komme tilbage på sporet. Måske er det bare gået helt, helt galt i hverdagen. - Uanset baggrunden tilbyder vi et individuelt tilpasset forløb.

Målgruppe til akut anbringelse

Målgruppen er den 13-23-årige med misbrug og evt. psykiatriske problemer. Vi taler unge, hvis aktuelle situation dybt er bekymrende og alarmerende. Unge, der har behov for en hurtig og specialiseret indsats, afgiftning og udredning for at komme videre.
**På UNG AKUT indskriver vi også uden en foreliggende §50 undersøgelse.
**
**Vi modtager ikke voldelige og udad-reagerende unge.**

Det gør vi på UNG AKUT

Får ro på den unges situation gennem en akut anbringelse og målrettet indsats
Afgifter
Udreder, beskriver og evaluerer
 (også risikovurdering i fht. kriminalitet YSL/CMI)
Kommer med anbefalinger til det fremadrettede forløb
Giver jævnligt tilbagemeldinger til anbringende kommune
Superviserer sagsbehandlere, pædagoger og familien
- Og meget mere

Personale og konsulenter

Personalet på UNG AKUT er veluddannet og brænder for de unge. Vi benytter os desuden af eksterne konsulenter.

Hverdag

De fysiske rammer er en gård i Vestjylland (få kilometer fra UNG). Gården bliver ikke den unges langvarige hjem. Det er et stop-over, hvor hverdagen er struktureret og bygget op omkring praktiske gøremål, fysisk aktivitet, psyko-edukation, kognitiv træning osv. Vi betragter alle aktiviteter som dannelse og læring. Der er mulighed for skole/undervisning.

Vil du vide mere, eller er det AKUT?

Kontakt os

Følg os på Facebook

Små og store ting fra vores hverdag. Se, hvad vi har gang i på Face. 

Hjulsøgård UNG er et socialpædagogisk opholdssted i Jylland | Frøstrupskovvej 81 | 6800 Varde | Tlf.: 7550 1313 | Kontakt | CVR nr. 27341098